Summer Kisses, Winter Tears

julee

Τα καλοκαιρινά φιλιά συνήθως οδηγούν σε χειμωνιάτικα δάκρυα, μας λέει στο τραγούδι της “Summer Kisses Winter Tears” η Julee Cruise. Να το ακούτε που και που, σαν απλή υπενθύμιση, αλλά χωρίς να κρατάτε μόνο την καταστροφική νομοτέλεια τέτοιων καταστάσεων.

Ίσως τελικά αυτή η συναισθηματική λούπα που κάθε χρόνο, περίπου τέτοια εποχή, ζούμε ξανά και ξανά, να εξυπηρετεί κάποια συμπαντική ισορροπία. Ίσως πάλι να είναι μια συνήθεια στην οποία πλέον πέφτουμε εύκολα, για να έχουμε υλικό να κάνουμε αργότερα παραπανίσιους απολογισμούς και βαρυσήμαντα resolutions.

Τέτοιου είδους προειδοποιήσεις όμως, μοιάζουν με κλισέ που θέλουν να σαμποτάρουν τα ειδυλλιακά ακρογιάλια και τα αποπλανητικά δειλινά που μας περιμένουν. Αυτά που νομίζεις ότι βγήκαν από ακριβό τουριστικό διαφημιστικό για διακοπές του μέλιτος, με γλυκερά σαξόφωνα και ηλιοκαμένα κορμιά. Με πόση ευκολία έχουμε ανταλλάξει υποσχέσεις και γενναιοδωρίες, μέσα από ματιές στιγμιαίου καλοκαιρινού ενθουσιασμού και πόσες φορές μια αυθόρμητη, χαρμόσυνη φλερτοκουβέντα οδήγησε σε μετέπειτα σιχτιρισμούς.

Άλλωστε, στο τέλος της διαδρομής, όλα τα «αποψάτα» κοκτέιλ στην πανσέληνο και όλη η καλοκαιρινή «ηλιοκαμένη» ανεμελιά -ντυμένη πάντα σε λινό άσπρο πουκάμισο- θες να αποκτήσει λίγη κανονικότητα. Τα θερινά σινεμά με την Όντρεϊ Χέπμπορν στην οθόνη, θες να γίνουν οικιακές προβολές στη βολική τηλεόραση. Τα σαγηνευτικά γλυκόλογα στο φεγγαρόφως θες να γίνουν μικρές καθημερινές εξομολογήσεις. Αντί για βουτιές στο Instagram, θέλεις να φωτογραφήσεις στη μνήμη σου μια φευγαλέα ευτυχία στα μάτια της για ένα ασήμαντο δώρο. Αντί για εξωστρέφεια, θες λίγη embarrassing οικειότητα σε έναν καναπέ. Αντί για πονηρά χαμόγελα, θες να τη δεις να κάνει μια γκριμάτσα αηδίας γιατί ο πρωινός καφές είχε πολλή ζάχαρη.

Ο ήχος από τα πνιχτά γέλια της νύχτας και τα τσουγκρίσματα, που αρχίζουν και ακούγονται στις ζωντανές γωνιές του κέντρου και τα χλιδάτα παραλιακά στέκια, μας γεννούν την ανάγκη να ζήσουμε απ’ την αρχή το τροπάριο. Σαν άγραφο καθήκον απέναντι στο οποίο δεν έχουμε επιλογή.Έτσι είναι η ερωτική διάθεση. Εισβάλει ξαφνικά και κάθεται σαν bug στον οργανισμό. Κανείς δεν σε προδιαθέτει για πόρτες που κοπανάνε, για φωνές που κλείνουν το λαιμό και παρεξηγήσεις που κρατάνε μέρες.

Θέλουμε πολύ να βρούμε τη λύση και να κάνουμε την ανατροπή, κάθε φορά, αλλά τελικά βρίσκουμε ξανά «εκείνη» που θα μας κάνει να ξαναζήσουμε ένα πολυπαιγμένο σενάριο από «Summer Kisses» και «Winter Tears».

Φέτος, θα το ανατρέψουμε το κλισέ. Οχι;

Από το AllYou

 

About InfluencesOnly

a television version of a person with a broken heart
This entry was posted in Column. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.