Περί “summer hits” ο λόγος…

Τώρα που οι αεριτζήδες dj’s, residents και compilers, ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις σε παρλιακά club και νησιώτικα events με «χαουζάκια» και «μπιτάκια» της σειράς, ας απολαύσουμε ένα πραγματικό pop summer hit χωρίς τη βρώμικη έννοια της λέξης που δίνουν τα άθλια παράγωγα της σχολής του Guetta με τα uplifting babes στις πισίνες να τραγουδάνε ομοιοκαταληξίες του στυλ eyes/surprise – dance/romance – baby/crazy -fire/desir​e, ή του Will I Am που όταν σου λέει πως “θα είναι μια ωραία νύχτα” για κάποιο λόγο είσαι σίγουρος οτι δεν θα είναι.

Το How Deep Is Your Love των Rapture είναι από τα τραγούδια που αν ακούσεις ξαφνικά σε ένα βαρετό bar η διάθεσή σου αλλάζει σε λίγα δευτερόλεπτα. Είναι από αυτά τα uptempo τραγούδια που σε κάνουν να νιώθεις ότι σηκώνεται αέρας από τα ηχεία και κάνει τους παρευρισκόμενους να μοιάζουν και να νιώθουν ερωτεύσιμοι. Είναι από τα τραγούδια που όταν ακούς δεν αντιλαμβάνεσαι τον διπλανό σου σαν διεκδικητή ενός πόστου στο bar αλλά σαν κάποιον που μοιράζεστε τον ίδιο χώρο και που βγήκατε «παρέα». Που δεν το ακούς να σου λέει βλακωδώς να «πετάξεις τα χέρια ψηλά στον αέρα σαν να μη σε νοιάζει» αλλά σε κάνει να χτυπάς παλαμάκια εκτός ρυθμού μόνο και μόνο επειδή περνάς καλά. Που σε κάνει να «χορεύεις» όπως αισθάνεσαι και όχι όπως πρέπει και να κουνιέσαι έξαλα σαν το πνευστό που ξεψυχάει στα τελευταία δευτερόλεπτα του τραγουδιού.

Είναι αυτή η καλή pop που σπανίζει, που δεν έχει σχέση με το twisted στοιχείο και την υστερία των chart toppers που έχουν φτιαχτεί με λογική ringtone, που δεν θα έμπαινε στο tracklist των Now! ή στο απαράδεκτο τα τελευταία χρόνια Hot 100 του Billboard. Ανήκει στα τραγούδια που η εξωστρέφειά τους σε παρασύρει να χαμογελάσεις και να «ακουμπήσεις» physically τον διπλανό σου. Που το ακούς καλύτερα όταν αγκαλιάζεσαι. Που σε γλυκαίνει τόσο που δεν προσέχεις στίχους και λεπτομέρειες αλλά θες απλά να το αφήσεις να εισβάλει στον οργανισμό σου…

Enjoy! (again and again…)

About InfluencesOnly

a television version of a person with a broken heart
This entry was posted in Music. Bookmark the permalink.

1 Response to Περί “summer hits” ο λόγος…

  1. Alex says:

    THIS IS FUCKIN’ AMAZING!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.